Söker du efter "En fiende på tallriken" av Daniel Rydén? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.
En fiende på tallriken
Av Daniel Rydén
Bok- presentation: |
En fiende på tallriken |
Författar- presentation: |
Daniel Rydén |
![]() |
Varför vill vi inte äta allt? Journalisten Daniel Rydén berättar om orsakerna, som rör sig från kultur, politik och religion till hälsoskäl, dieter och matlarm.
Fyra av tio svenskar följer en diet, ännu fler har något som vi låter bli att äta en fiende på tallriken. Och trots att ingen äter allt, kallas människan för allätare. Men varför äter vi då inte allt?
Daniel Rydén berättar medryckande om den historiska bakgrunden till varför vissa födoämnen blir fiender. Här hittar vi allt från forntidens religiösa påbud och 1700-talets ätstörningar till 1900-talets fettskräck och matlarm. Samt 2010-talets rädsla för gluten, kolhydrater och laktos.
Utgåvor
Bok: 284617
Anmäl textfel