
Styckning av vilt : älg, hjort, rådjur, vildsvin, hare och fågel
Av Alf Andersson

Bok- presentation: |
Styckning av vilt : älg, hjort, rådjur, vildsvin, hare och fågel |
Författar- presentation: |
Alf Andersson |
Inbunden
Finns i lager,
298 kr
|
Fotograf: | Bengt G. Johansson |
ALLT OM VILTSTYCKNING!
Styckning av vilt är en viktig faktabok, inte minst för jägarfamiljen.
Jägare bär hem åtskilliga ton viltkött varje säsong hare, rådjur, vildsvin, hjort, fågel och framförallt älg. Vi måste se till att det skjutna viltet behandlas på ett korrekt sätt, för att den sedan skall komma till sin fulla rätt vid middagsbordet. Kom ihåg att du som jägare har traditioner att föra vidare!
ÄLG, HJORT, RÅDJUR, VILDSVIN, HARE och FÅGEL
Ny upplaga helt omarbetad med foton i färg,samt med text om också dovvilt och vildsvin. Visar styckning steg för steg - en oumbärlig hjälpreda i jägarfamiljen. Även om redskap, mörning, passning, avhudning, hur man delar kött rättvist i jaktlaget osv.
mörning mogningslagring
Viltsmak
Kvalitetsbedömning på grundval av bindvävsinnehåll
Hygien
Sjukt, skadar kött
Älg
Delning av älgkött
Hjort
Rådjur
Vildsvin
Hare
Fågel
Redskap
Utgåvor
ALLT OM VILTSTYCKNING!
Styckning av vilt< är en viktig faktabok, inte minst för jägarfamiljen.
NY REVIDERAD UPPLAGA 2005. Här visas i ord och bild hur man går tillväga för att bäst stycka och utnyttja de olika delarna från älg, hjort, rådjur, vildsvin, hare samt fågel. Beskriver även olika redskap som är till stor hjälp vid urtagning, flåning och styckning.
6:e upplagan, 10:e tryckningen, 37:e tusendet
Nu även med kapitel om hjort- och vildsvinsstyckning!
Alla styckningsbilder i färg!
Innehållsförteckning:
Inledning
Vad är kött?
Mörning - mogningslagring
Viltsmak
Kvalitetsbedömning på grundval av bindvävsinnehåll
Sammanfattning
Hygien
Sjukt, skadat kött
Älg
Delning av älgkött
Hjort
Rådjur
Vildsvin
Hare
Fågel
Redskap
Böcker av Alf Andersson:
Styckning av vilt I, 1988
Passning av älg, 1990
Eftersök på älg och rådjur, 1992
Jägarens skinn och hudar, 1993
Fisken efter fångsten, 1996
Det viktiga eftersöket, 1999
Så röker du kött och fisk, 2000
Grilla vilt och fisk, 2002
Styckning av vilt II, 2003
ALLT OM VILTSTYCKNING!
Styckning av vilt är en viktig faktabok, inte minst för jägarfamiljen.
Här visas i ord och bild hur man går tillväga för att bäst stycka och utnyttja de olika delarna från älg, hjort, rådjur, vildsvin, hare samt fågel. Beskriver även olika redskap som är till stor hjälp vid urtagning, flåning och styckning.
ALLT OM VILTSTYCKNING!
Styckning av vilt är en viktig faktabok, inte minst för jägarfamiljen.
Jägare bär hem åtskilliga ton viltkött varje säsong hare, rådjur, vildsvin, hjort, fågel och framförallt älg. Vi måste se till att det skjutna viltet behandlas på ett korrekt sätt, för att den sedan skall komma till sin fulla rätt vid middagsbordet. Kom ihåg att du som jägare har traditioner att föra vidare!
ÄLG, HJORT, RÅDJUR, VILDSVIN, HARE och FÅGEL
Ny upplaga helt omarbetad med foton i färg,samt med text om också dovvilt och vildsvin. Visar styckning steg för steg - en oumbärlig hjälpreda i jägarfamiljen. Även om redskap, mörning, passning, avhudning, hur man delar kött rättvist i jaktlaget osv.
mörning mogningslagring
Viltsmak
Kvalitetsbedömning på grundval av bindvävsinnehåll
Hygien
Sjukt, skadar kött
Älg
Delning av älgkött
Hjort
Rådjur
Vildsvin
Hare
Fågel
Redskap
Bok: 147255
Anmäl textfel