
Våra experter hjälper dig eftersöka "Feskekôrka : fin fisk och goa gubbar - [Fiskekyrka]" - utan extra kostnad
Glansholms Antikvariat har många tusentals böcker på lager - och över 10 miljoner böcker hos våra underleverantörer. Vi har en unik service till dig - efterlys boken och våra experter eftersöker den åt dig och återkommer inom några dagar.
Vad kommer boken att kosta? Normalpriserna för efterlysta böcker ligger mellan 120 kr och 380 kr beroende på utgåva, skick, tillgång, etc. Vi kan inte lämna ett pris förrän vi bedömt det enskilda exet. Har vi boken inne kan det ibland bli billigare och rariteter har ofta ett högre värde, att en bok är kostsam hindrar oss inte från att eftersöka och reservera den för våra kunder.
Är en efterlysning bindande? Nej, naturligtvis får du se bild, pris och skickbedömning innan du bestämmer dig. Men en efterlysning innebär ofta att vi låter ta in boken på lager och vi är därför naturligtvis tacksamma om du är seriöst intresserad och återkommer när vi kontaktar dig via epost.
Vänligen gör en efterlysning per bok! Varje bok behöver ett eget referensnummer för att vi ska kunna hantera efterlysningen.
Vi behandlar inte efterlysningar av ordinarie kurslitteratur.

Feskekôrka : fin fisk och goa gubbar - [Fiskekyrka]
Av Bill Mason, Ingrid Eliasson

Bok- presentation: |
Feskekôrka : fin fisk och goa gubbar - [Fiskekyrka] |
Författar- presentation: |
Bill Mason |
![]() |
Fotograf: | Bill Mason |
Formgivare: | Mason Linklater |
Översättare: | Stina Algotson |
Gourmand World Cookbook Awards har utsett Feskekôrka till
Sveriges bästa Fisk- och skaldjursbok 2009!
Tidigt på morgonen kommer Sven Wallhult till auktionen i fiskehamnen. Det är här han förser sin affär och förenar nytta med nöje. Buden haglar när kollegor och konkurrenter slåss om makrill, kolja, röding och sjötunga.
Olle Hansson öppnar ugnsdörren, och röken strömmar ut. Inne i mörkret glöder det. Här, på Donsö rökeri, röks lax på hantverksvis i 6065 graders värme för att sedan snabbt fraktas in till Göteborg.
På Gabriels kök, en av Göteborgs populäraste fiskrestauranger, är tempot högt. Alla plattor och ugnar tas i anspråk, råvarorna hanteras med expertis, och 250 gäster om dagen får dagsfärsk fångst på tallriken.
Det är över 130 år sedan Feskekôrka etablerade sig i centrala Göteborg en spektakulär specialsaluhall byggd med inspiration från både norska stavkyrkor och gotisk tradition. Idag, med fyra fiskbutiker och två restauranger, är den ett internationellt begrepp.
I Feskekôrkas godaste berättar fiskare, fiskhandlare, fiskrökare och fiskkockar om en ovanlig och älskad plats. Här finns också en mängd aptitretande recept skapade av Ingrid Eliasson som med Feskekôrka som inspirationskälla bjuder på mat från såväl västkust som världshav, till exempel Kinesiska markulksknyten, rågpanerad sill och Saffranssoppa med sej.
Alternativa sökord: Feskekorka, Feskekyrka, Fiskekyrka, Fiskekyrkan, Feskekyrkan, Feskekörka
Utgåvor
I Feskekôrkas godaste berättar fiskare, fiskhandlare, fiskrökare och fiskkockar om en ovanlig och älskad plats. Här finns också en mängd aptitretande recept skapade av Ingrid Eliasson som med Feskekôrka som inspirationskälla bjuder på mat från såväl västkust som världshav, till exempel Kinesiska markulksknyten, rågpanerad sill och Saffranssoppa med sej.
Alternativa sökord: Feskekorka, Feskekyrka, Fiskekyrka, Fiskekyrkan, Feskekyrkan, Feskekörka
Bok: 160142
Anmäl textfel