
Våra experter hjälper dig eftersöka "Provence : en kulinarisk resa : genuina recept från den franska regionen Provence" - utan extra kostnad
Glansholms Antikvariat har många tusentals böcker på lager - och över 10 miljoner böcker hos våra underleverantörer. Vi har en unik service till dig - efterlys boken och våra experter eftersöker den åt dig och återkommer inom några dagar.
Vad kommer boken att kosta? Normalpriserna för efterlysta böcker ligger mellan 120 kr och 380 kr beroende på utgåva, skick, tillgång, etc. Vi kan inte lämna ett pris förrän vi bedömt det enskilda exet. Har vi boken inne kan det ibland bli billigare och rariteter har ofta ett högre värde, att en bok är kostsam hindrar oss inte från att eftersöka och reservera den för våra kunder.
Är en efterlysning bindande? Nej, naturligtvis får du se bild, pris och skickbedömning innan du bestämmer dig. Men en efterlysning innebär ofta att vi låter ta in boken på lager och vi är därför naturligtvis tacksamma om du är seriöst intresserad och återkommer när vi kontaktar dig via epost.
Vänligen gör en efterlysning per bok! Varje bok behöver ett eget referensnummer för att vi ska kunna hantera efterlysningen.
Vi behandlar inte efterlysningar av ordinarie kurslitteratur.

Provence : en kulinarisk resa : genuina recept från den franska regionen Provence
Av Bra Böcker

Bok- presentation: |
Provence : en kulinarisk resa : genuina recept från den franska regionen Provence |
Författar- presentation: |
Bra Böcker |
![]() |
Originaltitel: | Provence, the beautiful cookbook |
Provence är Frankrikes gyllene hörn, en överdådig studie i mångfald som sträcker sig från alperna till Medelhavet och från Rhône till den italienska gränsen.I forna tider ockuperades Provence av både greker och romare, hit förlades påvemakten under två århundraden och här levde sådana betydelsefulla konstnärer och författare som Van Gogh, Matisse, Cézanne, Picasso, Camus och Pagnol. Varje historisk spekt har på ett mycket påtagligt sätt präglat provinsen.
Det här är ett distrikt med blommande timjan och väldoftande lavendel, med karmosinröda tomater och soldränkta olivlundar. I Provence dukar man bordet med mångskiftande och utsökta rätter som är gjorda på bästa tänkbara grönsaker, fisk- och skaldjur och kött, som återspeglar ärevördiga traditioner.
Ingen gastronom känner bättre till den här regionen än Richard Olney som ställt samman 220 genuina recept vilka fångar arvet och enkelheten i den provensalska kokkonsten. Här finns rätter som under århundraden kärleksfullt tillretts i de lokala köken; bouillabaisse från Marseilles, Nice-inspirerad gryta, fisksoppa från Bouches-du Rhône, potatisgratäng med vitlök från Vaucluse och päron kokta i rödvin från Var, för att nämna några.
Utgåvor
Bok: 132468
Anmäl textfel