
Våra experter hjälper dig eftersöka "Montignacs svenska kök : 75 inspirerande recept med lågt glykemiskt index" - utan extra kostnad
Glansholms Antikvariat har många tusentals böcker på lager - och över 10 miljoner böcker hos våra underleverantörer. Vi har en unik service till dig - efterlys boken och våra experter eftersöker den åt dig och återkommer inom några dagar.
Vad kommer boken att kosta? Normalpriserna för efterlysta böcker ligger mellan 120 kr och 380 kr beroende på utgåva, skick, tillgång, etc. Vi kan inte lämna ett pris förrän vi bedömt det enskilda exet. Har vi boken inne kan det ibland bli billigare och rariteter har ofta ett högre värde, att en bok är kostsam hindrar oss inte från att eftersöka och reservera den för våra kunder.
Är en efterlysning bindande? Nej, naturligtvis får du se bild, pris och skickbedömning innan du bestämmer dig. Men en efterlysning innebär ofta att vi låter ta in boken på lager och vi är därför naturligtvis tacksamma om du är seriöst intresserad och återkommer när vi kontaktar dig via epost.
Vänligen gör en efterlysning per bok! Varje bok behöver ett eget referensnummer för att vi ska kunna hantera efterlysningen.
Vi behandlar inte efterlysningar av ordinarie kurslitteratur.

Montignacs svenska kök : 75 inspirerande recept med lågt glykemiskt index
Av Cathrine Schück

Bok- presentation: |
Montignacs svenska kök : 75 inspirerande recept med lågt glykemiskt index |
Författar- presentation: |
Cathrine Schück |
![]() |
Fransmannen Michel Montignac är välkänd för oss genom sin väl beprövade metod att gå ner i vikt. Han förkastar alla traditionella bantningsmetoder där det är kaloriräkning som gäller. Han säger att problemet är inte att vi äter för mycket utan att vi äter fel. Han menar att västvärlden har minskat sitt kaloriintag med 3540 procent under de senaste femtio åren men antalet feta människor har ökat med 400 procent. Därför ligger inte problemet i hur mycket kalorier eller fett vi äter utan i hur mycket dåliga kolhydrater vi sätter i oss. Det vill säga de kolhydrater som får insulinproduktionen att öka och blodsockerhalten att skjuta i höjden.
Det är kolhydraterna med lågt glykemiskt index (GI) vi ska satsa på. På så sätt känner vi oss mätta längre och frestas inte att småäta mellan måltiderna. Effekten blir en låg och jämn blodsockernivå som gör att kroppen förbränner mer fett och lagrar desto mindre.
Bra kolhydrater tillsammans med grönsaker, frukt, nyttig fisk, mycket protein samt lite fett leder till ett friskare och sundare liv.
Cathrine Schück har vid besök hos Montignac och genom ständig kontakt fått klartecken att ge ut en samling egna recept inspirerade av hans metod, Montignacs svenska kök, det vill säga med råvaror som är vanliga här. Hon bjuder på 75 fantastiska vardagsrecept som ska underlätta livet i alla avseenden för oss som gärna äter gott men kanske lite fel och därför inte mår så bra som vi borde.
Utöver rena recept som omspänner snacks och smårätter, måltider med lågt GI, kolhydratmiddagar utan fett och efterrätter finns massor av tips på lämplig frukost, lunch på restaurang, mellanmål och utflyktsmat, middag på krogen.
Cathrine Schück arbetar som kock, matskribent, författare och kostrådgivare. Hennes senaste bok heter Helt naturligt. Mat med lågt GI.
Under vintern-våren 2004 syns hon mycket i TV4:s Nyhetsmorgon, dels med middagstips (tillsammans med Claes Hultling), dels som stödperson och rådgivare åt en man som bantar enligt Montignacmetoden. Han tävlar mot en person som använder konventionell bantning. Målet är att på 10 veckor gå ner 10 kg!
Utgåvor
Fransmannen Michel Montignac är välkänd för oss genom sin väl beprövade metod att gå ner i vikt. Han förkastar alla traditionella bantningsmetoder där det är kaloriräkning som gäller. Han säger att problemet är inte att vi äter för mycket utan att vi äter fel. Problemet är inte hur mycket kalorier eller fett vi äter utan hur mycket dåliga kolhydrater vi sätter i oss. Det vill säga de kolhydrater som får insulinproduktionen att öka och blodsockerhalten att skjuta i höjden.
Det är kolhydraterna med lågt glykemiskt index (GI) vi ska satsa på. På så sätt känner vi oss mätta längre och frestas inte att småäta mellan måltiderna. Effekten blir en låg och jämn blodsockernivå som gör att kroppen förbränner mer fett och lagrar desto mindre. Bra kolhydrater tillsammans med grönsaker, frukt, nyttig fisk, mycket protein samt lite fett leder till ett friskare och sundare liv.
Cathrine Schück bjuder på 75 fantastiska vardagsrecept som ska underlätta livet i alla avseenden för oss som gärna äter gott men kanske lite fel och därför inte mår så bra som vi borde.
Utöver rena recept som omspänner snacks och smårätter, måltider med lågt GI, kolhydratmiddagar utan fett och efterrätter finns massor av tips på lämplig frukost, lunch på restaurang, mellanmål och utflyktsmat, middag på krogen.
Fransmannen Michel Montignac är välkänd för oss genom sin väl beprövade metod att gå ner i vikt. Han förkastar alla traditionella bantningsmetoder där det är kaloriräkning som gäller. Han säger att problemet är inte att vi äter för mycket utan att vi äter fel. Han menar att västvärlden har minskat sitt kaloriintag med 3540 procent under de senaste femtio åren men antalet feta människor har ökat med 400 procent. Därför ligger inte problemet i hur mycket kalorier eller fett vi äter utan i hur mycket dåliga kolhydrater vi sätter i oss. Det vill säga de kolhydrater som får insulinproduktionen att öka och blodsockerhalten att skjuta i höjden.
Det är kolhydraterna med lågt glykemiskt index (GI) vi ska satsa på. På så sätt känner vi oss mätta längre och frestas inte att småäta mellan måltiderna. Effekten blir en låg och jämn blodsockernivå som gör att kroppen förbränner mer fett och lagrar desto mindre.
Bra kolhydrater tillsammans med grönsaker, frukt, nyttig fisk, mycket protein samt lite fett leder till ett friskare och sundare liv.
Cathrine Schück har vid besök hos Montignac och genom ständig kontakt fått klartecken att ge ut en samling egna recept inspirerade av hans metod, Montignacs svenska kök, det vill säga med råvaror som är vanliga här. Hon bjuder på 75 fantastiska vardagsrecept som ska underlätta livet i alla avseenden för oss som gärna äter gott men kanske lite fel och därför inte mår så bra som vi borde.
Utöver rena recept som omspänner snacks och smårätter, måltider med lågt GI, kolhydratmiddagar utan fett och efterrätter finns massor av tips på lämplig frukost, lunch på restaurang, mellanmål och utflyktsmat, middag på krogen.
Cathrine Schück arbetar som kock, matskribent, författare och kostrådgivare. Hennes senaste bok heter Helt naturligt. Mat med lågt GI.
Under vintern-våren 2004 syns hon mycket i TV4:s Nyhetsmorgon, dels med middagstips (tillsammans med Claes Hultling), dels som stödperson och rådgivare åt en man som bantar enligt Montignacmetoden. Han tävlar mot en person som använder konventionell bantning. Målet är att på 10 veckor gå ner 10 kg!
Bok: 22442
Anmäl textfel