
Våra experter hjälper dig eftersöka "Härliga helger : mat för årets stora helger : påsk, midsommar, kräftskiva, Mårten gås, jul" - utan extra kostnad
Glansholms Antikvariat har många tusentals böcker på lager - och över 10 miljoner böcker hos våra underleverantörer. Vi har en unik service till dig - efterlys boken och våra experter eftersöker den åt dig och återkommer inom några dagar.
Vad kommer boken att kosta? Normalpriserna för efterlysta böcker ligger mellan 120 kr och 380 kr beroende på utgåva, skick, tillgång, etc. Vi kan inte lämna ett pris förrän vi bedömt det enskilda exet. Har vi boken inne kan det ibland bli billigare och rariteter har ofta ett högre värde, att en bok är kostsam hindrar oss inte från att eftersöka och reservera den för våra kunder.
Är en efterlysning bindande? Nej, naturligtvis får du se bild, pris och skickbedömning innan du bestämmer dig. Men en efterlysning innebär ofta att vi låter ta in boken på lager och vi är därför naturligtvis tacksamma om du är seriöst intresserad och återkommer när vi kontaktar dig via epost.
Vänligen gör en efterlysning per bok! Varje bok behöver ett eget referensnummer för att vi ska kunna hantera efterlysningen.
Vi behandlar inte efterlysningar av ordinarie kurslitteratur.

Härliga helger : mat för årets stora helger : påsk, midsommar, kräftskiva, Mårten gås, jul
Av Charlotta Malhotra, Jessica Staël von Holstein

Bok- presentation: |
Härliga helger : mat för årets stora helger : påsk, midsommar, kräftskiva, Mårten gås, jul |
Författar- presentation: |
Charlotta Malhotra |
![]() |
Det här är den ultimata kokboken för alla som vill laga traditionell helgmat. I stället för att leta recept här och där för att få ihop julmaten till det stora julbordet är det bara att ta fram Härliga helger.
Charlotta Lithman Malhotra och Jessica Staël von Holstein fick idén till Härliga helger en jul när tjocka släkten var hembjuden på julmiddag. Än en gång var det dags att ta fram pärmar med sparade recept på griljerad skinka, leta upp de vikta hundöronen i diverse olika kokböcker och ringa runt till nära och kära. Det var då idén föddes att skapa en komplett helgkokbok.
Charlotta Lithman Malhotra och Jessica Staël von Holstein har skrivit en bok där man hittar alla recept man förväntar sig att hitta i en helgkokbok, men här finns även en rejäl dos innovativa och moderna recept där man använt traditionella kryddor och ingredienser men på ett helt nytt sätt. Helt enkelt nytänkande tradition.
Boken är uppdelad i kapitel efter de stora helgerna: Påsk, Midsommar, Kräftskiva, Mårten Gås och Jul. Här finns äggarätter, laxrecept, mängder av sillkombinationer, kakor från 70-talet, kräftrecept och tips på tillagning av kött för sommarens grillningar. Här finns varianter på kråset för gåsen och efterrätter som smakar gudomligt. Här finns allt och faktiskt lite till.
Författarna som är både yrkesarbetande och småbarnsmammor vet att det är viktigt att disponera tiden väl. Därför innehåller boken inte bara tidskrävande recept utan även genvägar som ändå lockar smaklökarna. Författarna vill med Härliga helger hjälpa alla som funderar på vilka rätter man egentligen serverar till Mårten Gås. Vilken knäcksmet som faktiskt är den allra bästa. Bjuda på receptet till en Jönssons frestelse (du läste rätt, Jönsson är en nära släkting till Jansson och båda finns med som frestelser i boken). Förhoppningen är att Härliga helger ska föra vidare våra fina mattraditioner, om än på ett litet nytt sätt.
I Härliga helger har Jessica och Charlotta samlat gamla och väl beprövade släktrecept från den halländska och skånska myllan. Här finns också nya favoritrecept, många med en touche av främmande länder. Recepten utgår från det vi av tradition äter till våra stora helger, och förhoppningen är att oavsett om det är midsommarlunch eller tilltugg till årets glöggkalas som ska tillagas är Härliga helger rätt bok att ha i köket. Smaklig spis!
Utgåvor
Det här är den ultimata kokboken för alla som vill laga traditionell helgmat. I stället för att leta recept här och där för att få ihop julmaten till det stora julbordet är det bara att ta fram Härliga helger.
Charlotta Lithman Malhotra och Jessica Staël von Holstein fick idén till Härliga helger en jul när tjocka släkten var hembjuden på julmiddag. Än en gång var det dags att ta fram pärmar med sparade recept på griljerad skinka, leta upp de vikta hundöronen i diverse olika kokböcker och ringa runt till nära och kära. Det var då idén föddes att skapa en komplett helgkokbok.
Bok: 14722
Anmäl textfel