
Våra experter hjälper dig eftersöka "Köttbullar : Från mammas köttbullar till köfte och kebab" - utan extra kostnad
Glansholms Antikvariat har många tusentals böcker på lager - och över 10 miljoner böcker hos våra underleverantörer. Vi har en unik service till dig - efterlys boken och våra experter eftersöker den åt dig och återkommer inom några dagar.
Vad kommer boken att kosta? Normalpriserna för efterlysta böcker ligger mellan 120 kr och 380 kr beroende på utgåva, skick, tillgång, etc. Vi kan inte lämna ett pris förrän vi bedömt det enskilda exet. Har vi boken inne kan det ibland bli billigare och rariteter har ofta ett högre värde, att en bok är kostsam hindrar oss inte från att eftersöka och reservera den för våra kunder.
Är en efterlysning bindande? Nej, naturligtvis får du se bild, pris och skickbedömning innan du bestämmer dig. Men en efterlysning innebär ofta att vi låter ta in boken på lager och vi är därför naturligtvis tacksamma om du är seriöst intresserad och återkommer när vi kontaktar dig via epost.
Vänligen gör en efterlysning per bok! Varje bok behöver ett eget referensnummer för att vi ska kunna hantera efterlysningen.
Vi behandlar inte efterlysningar av ordinarie kurslitteratur.

Köttbullar : Från mammas köttbullar till köfte och kebab
Av Eja Nilsson

Bok- presentation: |
Köttbullar : Från mammas köttbullar till köfte och kebab |
Författar- presentation: |
Eja Nilsson |
![]() |
Vart man sig i världen vänder så finns de där - de goda köttfärsrätterna. Och allra populärast är köttbullarna, men de är ingen svensk uppfinning! Överallt formar man bullar, avlånga rullar, platta biffar och limpor av malet kött. Eja Nilsson inleder sin innehållsrika bok med en kort historik och berättar också hur det kommmer sig att man lagar köttbullar överallt, vilket kött man kan använda, hur man kryddar och hur man varierar. Här finns också råd hur man handskas med färs och hur man förvarar den.
Boken innehåller bla grundrecept på köttbullar, kebabrullar på spett, senapsbullar, fetaostbullar med dill, spanska mandelbullar, italienska köttbullar med citronrasp, kinesiska köttbullar med nudlar, grekisk köttbullsgryta m fl.
Här finns också andra rätter med färs, som äkta salsa Bolognese, spansk köttfärspaj med potatismostäcke, fru Moronis fyllda grönsaker i långpanna, empanadas, filoknyten med kinesisk färsfyllning, fyllda tomater, m.m.
Boken avslutas med tillbehör och rätter som indisk raita-sallad med yoghurt och kryddor; indisk potatiscurry, grekisk sallad med svarta bönor och rödbetssallad med fetaost.
Eja Nilsson, är uppskattad matskribent i Sydsvenska Dagbladet, journalist och författare. Hon har givit ut en lång rad inspirerande matböcker, senast Den goda julmaten (2001) och Nordafrikansk mat (2002).
Utgåvor
Det är ingen slump att köttfärs toppar listan på vår vanligaste vardagsmat. Möjligheterna är många och smakvariationerna oändliga, oavsett om färsen är av nöt, fläsk, lamm, älg eller annat vilt. I Eja Nilssons nya bok finns både svenska och internationella köttbullar och färsrätter. Prova nya smaker och äventyrliga tillbehör och rätter som indisk raita-sallad med yoghurt och kryddor; indisk potatiscurry, grekisk sallad med svarta bönor, rödbetssallad med fetaost, m.m.
Bok: 421
Anmäl textfel