
Våra experter hjälper dig eftersöka "Järnspisar, hackekorv & tabberas : mat, smak & tradition i Astrid Lindgrens värld" - utan extra kostnad
Glansholms Antikvariat har många tusentals böcker på lager - och över 10 miljoner böcker hos våra underleverantörer. Vi har en unik service till dig - efterlys boken och våra experter eftersöker den åt dig och återkommer inom några dagar.
Vad kommer boken att kosta? Normalpriserna för efterlysta böcker ligger mellan 120 kr och 380 kr beroende på utgåva, skick, tillgång, etc. Vi kan inte lämna ett pris förrän vi bedömt det enskilda exet. Har vi boken inne kan det ibland bli billigare och rariteter har ofta ett högre värde, att en bok är kostsam hindrar oss inte från att eftersöka och reservera den för våra kunder.
Är en efterlysning bindande? Nej, naturligtvis får du se bild, pris och skickbedömning innan du bestämmer dig. Men en efterlysning innebär ofta att vi låter ta in boken på lager och vi är därför naturligtvis tacksamma om du är seriöst intresserad och återkommer när vi kontaktar dig via epost.
Vänligen gör en efterlysning per bok! Varje bok behöver ett eget referensnummer för att vi ska kunna hantera efterlysningen.
Vi behandlar inte efterlysningar av ordinarie kurslitteratur.

Järnspisar, hackekorv & tabberas : mat, smak & tradition i Astrid Lindgrens värld
Av Göran Lager

Bok- presentation: |
Järnspisar, hackekorv & tabberas : mat, smak & tradition i Astrid Lindgrens värld |
Författar- presentation: |
Göran Lager |
![]() |
Årets bästa historiska kokbok 2006
Boken var även nominerad till "Årets bästa kokbok i alla kategorier" av Måltidsakademien och gick till final i Kina.
Det här är en unik bok om den gamla goda svenska maten från järnspisarnas och stadshotellens storhetstid, kärleksfullt och njutningsfullt beskriven utifrån Astrid Lindgrens berättelser. Här påminns läsaren om leverfärsbullar kokade i mjölk, blodkorv och andra rätter som numera är i det närmaste utrotningshotade. Den svenska husmanskosten från Emils tid vid slutet av 1800-talet till Saltkråkans 60-tal är ett spännande matarv som bara väntar på att återupptäckas. Boken är både en historik över svensk matkultur och en traditionell receptsamling med 164 recept på allt från rätterna på Emils tabberas, Madickens festmenyer till Saltkråkans picknickkorgar.
Boken är skriven i Astrid Lindgrens anda: den är underhållande, medryckande och lärorik. Den är ett veritabelt stycke levande historia, som man till och med kan laga och smaka själv. För lite äldre personer inbjuder den till en intensiv minnesresa tillbaka till barndomens värld av smaker och för ungarna berättar den om bakgrunden till maten de läser om i Astrid Lindgrens böcker.
Utgåvor
Det här är en unik bok om den gamla goda svenska maten från järnspisarnas och stadshotellens storhetstid.
Bok: 167971
Anmäl textfel