
Våra experter hjälper dig eftersöka "Livsmedels- och näringskunskap" - utan extra kostnad
Glansholms Antikvariat har många tusentals böcker på lager - och över 10 miljoner böcker hos våra underleverantörer. Vi har en unik service till dig - efterlys boken och våra experter eftersöker den åt dig och återkommer inom några dagar.
Vad kommer boken att kosta? Normalpriserna för efterlysta böcker ligger mellan 120 kr och 380 kr beroende på utgåva, skick, tillgång, etc. Vi kan inte lämna ett pris förrän vi bedömt det enskilda exet. Har vi boken inne kan det ibland bli billigare och rariteter har ofta ett högre värde, att en bok är kostsam hindrar oss inte från att eftersöka och reservera den för våra kunder.
Är en efterlysning bindande? Nej, naturligtvis får du se bild, pris och skickbedömning innan du bestämmer dig. Men en efterlysning innebär ofta att vi låter ta in boken på lager och vi är därför naturligtvis tacksamma om du är seriöst intresserad och återkommer när vi kontaktar dig via epost.
Vänligen gör en efterlysning per bok! Varje bok behöver ett eget referensnummer för att vi ska kunna hantera efterlysningen.
Vi behandlar inte efterlysningar av ordinarie kurslitteratur.

Livsmedels- och näringskunskap
Av Helen Westblom Jonsson
Bok- presentation: |
Livsmedels- och näringskunskap |
Författar- presentation: |
Helen Westblom Jonsson |
![]() |
Livsmedels- och näringskunskap ger en helhetsbild av livsmedlens väg från råvaruproduktion till tillagning. Näringsämnenas uppbyggnad och funktion presenteras i samband med olika livsmedelsgrupper vilket gör kopplingen mellan dem tydlig. Hur hälsan är beroende av rätt kost är ett återkommande tema i läromedlet, som även tar upp etiska och miljömässiga frågor inom ämnet.
Läs mer
Livsmedels- och näringskunskap är skrivet för kursen livsmedels- och näringskunskap 1 på gymnasiet.
Läromedlet ger grundläggande kunskaper om våra livsmedel och hur de ska hanteras, förvaras och tillagas för att på bästa sätt bevara smak och kvalitet. Att arbeta professionellt med att bereda och tillaga mat förutsätter även kunskaper om hur produktion, transporter och lagring av råvaror och livsmedel påverkar slutprodukten. Boken är rikligt illustrerad med fotografier på livsmedel, både i sina växt- eller livsmiljöer och som färdiga produkter.
Näringsämnenas uppbyggnad och funktion presenteras i samband med olika livsmedelsgrupper vilket gör kopplingen mellan dem tydlig. Hur hälsan är beroende av en allsidig och näringsriktig kost är ett återkommande tema och kostbehov för olika grupper presenteras. Läromedlet tar även upp etiska och miljömässiga frågor inom ämnet.
Livsmedels- och näringskunskap är ett läromedel för restaurang- och livsmedelsprogrammet och är indelat i åtta delar:
- Maten, människan och miljön
- Proteiner
- Fetter
- Kolhydrater
- Vitaminer
- Mineraler
- Andra typer av råvaror och livsmedelstillsatser
- Matberedning och näringsinnehåll
Varje del i läromedlet avslutas med uppgifter. I slutet finns livsmedelstabeller och underlag till att göra egna näringsberäkningar.
Om författarna
Helen Westblom Jonsson är lärare i matlagning, livsmedelskunskap, näringslära och specialkoster.
Utgåvor
Bok: 255427
Anmäl textfel