
Våra experter hjälper dig eftersöka "I köttbullslandet konstruktionen av svenskt och utländskt på det kulinariska fältet" - utan extra kostnad
Glansholms Antikvariat har många tusentals böcker på lager - och över 10 miljoner böcker hos våra underleverantörer. Vi har en unik service till dig - efterlys boken och våra experter eftersöker den åt dig och återkommer inom några dagar.
Vad kommer boken att kosta? Normalpriserna för efterlysta böcker ligger mellan 120 kr och 380 kr beroende på utgåva, skick, tillgång, etc. Vi kan inte lämna ett pris förrän vi bedömt det enskilda exet. Har vi boken inne kan det ibland bli billigare och rariteter har ofta ett högre värde, att en bok är kostsam hindrar oss inte från att eftersöka och reservera den för våra kunder.
Är en efterlysning bindande? Nej, naturligtvis får du se bild, pris och skickbedömning innan du bestämmer dig. Men en efterlysning innebär ofta att vi låter ta in boken på lager och vi är därför naturligtvis tacksamma om du är seriöst intresserad och återkommer när vi kontaktar dig via epost.
Vänligen gör en efterlysning per bok! Varje bok behöver ett eget referensnummer för att vi ska kunna hantera efterlysningen.
Vi behandlar inte efterlysningar av ordinarie kurslitteratur.

I köttbullslandet konstruktionen av svenskt och utländskt på det kulinariska fältet
Av Jonathan Metzger

Bok- presentation: |
I köttbullslandet konstruktionen av svenskt och utländskt på det kulinariska fältet |
Författar- presentation: |
Jonathan Metzger |
![]() |
Utgåvor
Vad är det som gör det vi idag uppfattar som "typisk svensk mat" så typiskt svensk? Och när börjar vi uppfatta den som sådan? Vad är det vi i olika tider har föreställt oss som den typiskt icke-svenska matlagningen? Och när började vi överhuvudtaget att i större utsträckning klassificera matlagning som "svensk" och "utländsk"?
Dessa frågor relaterar till den bredare frågeställningen om hur olika aktörer försöker skriva in människor i konsumtionsgemenskaper, exempelvis nationella matkulturer. Med utgångspunkt i detta försöker Jonathan Metzger i denna avhandling ställa våra föränderliga uppfattningar om vad som är "svenskt" och "utländsk" på matlagningsfältet i relation till mer övergripande samhällsförändringar; däribland den svenska nationella identitetens omvandlingar och de generella attityderna gentemot det som uppfattas som kulturellt avvikande i moderna och senmoderna samhällen.
With a summary in English.
Bok: 156630
Anmäl textfel