
Våra experter hjälper dig eftersöka "Filmkokboken : mångalna middagar och magiska menyer från filmens underbara värld" - utan extra kostnad
Glansholms Antikvariat har många tusentals böcker på lager - och över 10 miljoner böcker hos våra underleverantörer. Vi har en unik service till dig - efterlys boken och våra experter eftersöker den åt dig och återkommer inom några dagar.
Vad kommer boken att kosta? Normalpriserna för efterlysta böcker ligger mellan 120 kr och 380 kr beroende på utgåva, skick, tillgång, etc. Vi kan inte lämna ett pris förrän vi bedömt det enskilda exet. Har vi boken inne kan det ibland bli billigare och rariteter har ofta ett högre värde, att en bok är kostsam hindrar oss inte från att eftersöka och reservera den för våra kunder.
Är en efterlysning bindande? Nej, naturligtvis får du se bild, pris och skickbedömning innan du bestämmer dig. Men en efterlysning innebär ofta att vi låter ta in boken på lager och vi är därför naturligtvis tacksamma om du är seriöst intresserad och återkommer när vi kontaktar dig via epost.
Vänligen gör en efterlysning per bok! Varje bok behöver ett eget referensnummer för att vi ska kunna hantera efterlysningen.
Vi behandlar inte efterlysningar av ordinarie kurslitteratur.

Filmkokboken : mångalna middagar och magiska menyer från filmens underbara värld
Av Maria Holm, Mikaela Kindblom

Bok- presentation: |
Filmkokboken : mångalna middagar och magiska menyer från filmens underbara värld |
Författar- presentation: |
Maria Holm |
![]() |
Illustratör: | Maria Lanner |
Filmhistorien är fylld av oförglömliga matscener – från Charlie Chaplins magra måltid på känga i ”Guldfeber” till betydligt mer lukulliska menyer som i ”Fanny och Alexander” och ”Babettes gästabud”.
Hur gör man en champagnecocktail som i ”Casablanca”? Vad var det Sally åt i den berömda restaurangscenen i ”När Harry mötte Sally”? Hur smakar Oraklets kakor i ”Matrix”? Dessa frågor och många fler får man svar på i Filmkokboken, där det genomgående temat är: bra film + god mat = både underhållande och smakrik läsning.
Detta är kokboken som inte innehåller några bilder på maträtterna som ska lagas. Istället bjuds läsaren på bilder ur filmens värld. I tio avsnitt med rubriker som Klassiker, Smak av Skandinavien, På menyn i det brittiska imperiet, På fatet i fantasins värld, Med spansk hetta serveras recept på allt från svampomelett ("Ninotchka") till kalkon med chokladsås (”Chocolat”). Avsnitten inleds med roande och informativa uppgifter om det aktuella temat.
Varje uppslag presenterar sedan en film – kort beskrivning och underhållande fakta – ett recept som anknyter till filmen och bilder därtill. Dessutom återfinns kortare texter med tips och specialinformation, t.ex. ”Fixa din egen filmfest”, "Hitchcocks matskämt”.
Med Filmkokboken kan man välja mellan enklare och lite mer krävande matlagning: göra en milkshake som i ”Pulp Fiction”, laga gazpacho som i ”Kvinnor på gränsen till nervsammanbrott” eller bjuda på Bridget Jones födelsedagsmiddag (så som den var tänkt!).
Lättsamt, underhållande och matnyttigt!
Utgåvor
Filmhistorien är fylld av oförglömliga matscener. Men hur gör man en champagnecocktail som i ?Casablanca?? Vad var det Sally åt i den berömda restaurangscenen i "När Harry mötte Sally"? Hur smakar Oraklets kakor i "Matrix"? Det får man svar på i Filmkokboken, där det genomgående temat är: bra film + god mat = underhållande och smakrik läsning.
Med Filmkokboken kan man välja mellan enklare och lite mer krävande matlagning: en milkshake som i "Pulp Fiction", gazpacho som i "Kvinnor på gränsen till nervsammanbrott" eller Bridget Jones födelsedagsmiddag (så som den var tänkt!).
Filmhistorien är fylld av oförglömliga matscener – från Charlie Chaplins magra måltid på känga i ”Guldfeber” till betydligt mer lukulliska menyer som i ”Fanny och Alexander” och ”Babettes gästabud”.
Hur gör man en champagnecocktail som i ”Casablanca”? Vad var det Sally åt i den berömda restaurangscenen i ”När Harry mötte Sally”? Hur smakar Oraklets kakor i ”Matrix”? Dessa frågor och många fler får man svar på i Filmkokboken, där det genomgående temat är: bra film + god mat = både underhållande och smakrik läsning.
Detta är kokboken som inte innehåller några bilder på maträtterna som ska lagas. Istället bjuds läsaren på bilder ur filmens värld. I tio avsnitt med rubriker som Klassiker, Smak av Skandinavien, På menyn i det brittiska imperiet, På fatet i fantasins värld, Med spansk hetta serveras recept på allt från svampomelett ("Ninotchka") till kalkon med chokladsås (”Chocolat”). Avsnitten inleds med roande och informativa uppgifter om det aktuella temat.
Varje uppslag presenterar sedan en film – kort beskrivning och underhållande fakta – ett recept som anknyter till filmen och bilder därtill. Dessutom återfinns kortare texter med tips och specialinformation, t.ex. ”Fixa din egen filmfest”, "Hitchcocks matskämt”.
Med Filmkokboken kan man välja mellan enklare och lite mer krävande matlagning: göra en milkshake som i ”Pulp Fiction”, laga gazpacho som i ”Kvinnor på gränsen till nervsammanbrott” eller bjuda på Bridget Jones födelsedagsmiddag (så som den var tänkt!).
Lättsamt, underhållande och matnyttigt!
Bok: 7505
Anmäl textfel