
Våra experter hjälper dig eftersöka "Mormors mat : Hundra år av husmanskost" - utan extra kostnad
Glansholms Antikvariat har många tusentals böcker på lager - och över 10 miljoner böcker hos våra underleverantörer. Vi har en unik service till dig - efterlys boken och våra experter eftersöker den åt dig och återkommer inom några dagar.
Vad kommer boken att kosta? Normalpriserna för efterlysta böcker ligger mellan 120 kr och 380 kr beroende på utgåva, skick, tillgång, etc. Vi kan inte lämna ett pris förrän vi bedömt det enskilda exet. Har vi boken inne kan det ibland bli billigare och rariteter har ofta ett högre värde, att en bok är kostsam hindrar oss inte från att eftersöka och reservera den för våra kunder.
Är en efterlysning bindande? Nej, naturligtvis får du se bild, pris och skickbedömning innan du bestämmer dig. Men en efterlysning innebär ofta att vi låter ta in boken på lager och vi är därför naturligtvis tacksamma om du är seriöst intresserad och återkommer när vi kontaktar dig via epost.
Vänligen gör en efterlysning per bok! Varje bok behöver ett eget referensnummer för att vi ska kunna hantera efterlysningen.
Vi behandlar inte efterlysningar av ordinarie kurslitteratur.

Mormors mat : Hundra år av husmanskost
Av Maria Holm
Bok- presentation: |
Mormors mat : Hundra år av husmanskost |
Författar- presentation: |
Maria Holm |
![]() |
Illustratör: | Bo Lundberg |
Mormors Mat bjuder på recept från tre generationer mormödrar och innehåller klassiskt svensk husmanskost under ett drygt sekel. Kokboken innehåller dryga 150 recept från aladåb till örtagårdssås. Recepten, som är utförliga och enkla att följa, kommer från tre generationer husmödrar Marias mamma Kerstin, mormor Sonja och gammelmormor Cecilia. Det här är en kokbok, både för unga som vill lära sig laga svensk husmanskost, och äldre som vill återuppleva barndomens favoriter.
I boken finns också tips och råd från köket, servettbrytningar, fakta och anekdoter om vår mat och särskilda kapitel om våra stora högtider.
Klassiska recept från barndomen
Enkelt att laga ¬ få ingredienser
Naturliga råvaror
Fakta och anekdoter om receptens ursprung
Snygg retrodesign
Maria Holm är kulturvetare, journalist och kokboksförfattare. Hon har bland annat arbetat med TV och information, översättningar och skrivande. Hon har tidigare utkommit med böckerna Filmkokboken i samarbete med Mikaela Kindblom och Mormors Mat Svensk husmanskost i tre generationer.
Bo Lundberg är verksam som illustratör och grafisk formgivare och har de senaste 16 åren jobbat med en mängd internationella kunder, såsom Chronicle Books, Escada, Rolls-Royce, The Guardian Vogue och MTV.
Utgåvor
Bok: 256468
Anmäl textfel