
Våra experter hjälper dig eftersöka "Aptit på Sjuhärad : inte bara en kokbok" - utan extra kostnad
Glansholms Antikvariat har många tusentals böcker på lager - och över 10 miljoner böcker hos våra underleverantörer. Vi har en unik service till dig - efterlys boken och våra experter eftersöker den åt dig och återkommer inom några dagar.
Vad kommer boken att kosta? Normalpriserna för efterlysta böcker ligger mellan 120 kr och 380 kr beroende på utgåva, skick, tillgång, etc. Vi kan inte lämna ett pris förrän vi bedömt det enskilda exet. Har vi boken inne kan det ibland bli billigare och rariteter har ofta ett högre värde, att en bok är kostsam hindrar oss inte från att eftersöka och reservera den för våra kunder.
Är en efterlysning bindande? Nej, naturligtvis får du se bild, pris och skickbedömning innan du bestämmer dig. Men en efterlysning innebär ofta att vi låter ta in boken på lager och vi är därför naturligtvis tacksamma om du är seriöst intresserad och återkommer när vi kontaktar dig via epost.
Vänligen gör en efterlysning per bok! Varje bok behöver ett eget referensnummer för att vi ska kunna hantera efterlysningen.
Vi behandlar inte efterlysningar av ordinarie kurslitteratur.

Aptit på Sjuhärad : inte bara en kokbok
Av Anders Ros, Göran Nilsson, Inger Dahlin-Ros, Mats Ahlberg

Bok- presentation: |
Aptit på Sjuhärad : inte bara en kokbok |
Författar- presentation: |
Anders Ros |
![]() |
Illustratör: | Anna Sigge |
Det brukar sägas att det inte finns någon Sjuhäradsmat, ingen mat som är speciell för området. Ingenting kunde vara mer fel! I Aptit på Sjuhärad - Inte bara en kokbok får vi ta del av både nya och gamla mattraditioner i sjuhäradsbygden.
Det finns mycket mat som är typisk för Sjuhäradsbygden i gamla tider, men mattraditionen varierar från härad till härad. Lanthushållsskolan Strömma spred inte bara recept på vardagsmat. Mockatårtan och de för Mark så typiska sockerringarna fanns också i de unga kvinnornas recepthäften.
Sjuhäradsbygden har av tradition haft en stor invandring. Först kom tyskar med specialistkunskaper inom färgeri och tryckeri. På 1950-talet kom finländarna, på 60-talet kom jugoslaver och greker. Idag har i runda tal en av fyra boråsare utländska rötter. Maten som lagas i invandrartäta områden som Norrby, Hulta och Hässleholm är också Sjuhäradsmat.
Magrare bygder innebar mer användning av det som växte fritt - bär och svamp. I mitten av 1990-talet genomfördes en tävling om en Boråsmeny, Fast egentligen handlade det om mat från hela Sjuhäradsbygden. Vinnande bidraget var Johan Sörlings på Plaza Hotel och innehöll råvaror från bygden. En rotfruktsconsommé serveradmed fårfiolqueneller och toppad med creme fraiche. Huvudrätt var en dovhjortsadel med svampchutney på en spegel av lingon, serverad tillsammans med potatispuré smaksatt med örter. Desserten utgjordes av en hemlagad timjansglass med sabayonnegratinerade skogsbär. Visst vattnas det i munnen när du läser den?
Med en bok fylld av lika delar recept och intressant information om sjuhäradstrakterna vill författarna ge mod och lust på att prova något nytt. Kort sagt vill de ge dig Aptit på Sjuhärad!
Utgåvor
Det brukar sägas att det inte finns någon Sjuhäradsmat, ingen mat som är speciell för området. Ingenting kunde vara mer fel! I Aptit på Sjuhärad - Inte bara en kokbok får vi ta del av både nya och gamla mattraditioner i sjuhäradsbygden.
Det finns mycket mat som är typisk för Sjuhäradsbygden i gamla tider, men mattraditionen varierar från härad till härad. Sjuhäradsbygden har av tradition haft en stor invandring. Först kom tyskar med specialistkunskaper inom färgeri och tryckeri. På 1950-talet kom finländarna, på 60-talet kom jugoslaver och greker. Idag har i runda tal en av fyra boråsare utländska rötter. Maten som lagas i invandrartäta områden som Norrby, Hulta och Hässleholm är också Sjuhäradsmat.
Med en bok fylld av lika delar recept och intressant information om sjuhäradstrakterna vill författarna ge mod och lust på att prova något nytt. Kort sagt vill de ge dig Aptit på Sjuhärad!
Bok: 137262
Anmäl textfel