
Våra experter hjälper dig eftersöka "Vego Paradiso : en smak av det veganska köket" - utan extra kostnad
Glansholms Antikvariat har många tusentals böcker på lager - och över 10 miljoner böcker hos våra underleverantörer. Vi har en unik service till dig - efterlys boken och våra experter eftersöker den åt dig och återkommer inom några dagar.
Vad kommer boken att kosta? Normalpriserna för efterlysta böcker ligger mellan 120 kr och 380 kr beroende på utgåva, skick, tillgång, etc. Vi kan inte lämna ett pris förrän vi bedömt det enskilda exet. Har vi boken inne kan det ibland bli billigare och rariteter har ofta ett högre värde, att en bok är kostsam hindrar oss inte från att eftersöka och reservera den för våra kunder.
Är en efterlysning bindande? Nej, naturligtvis får du se bild, pris och skickbedömning innan du bestämmer dig. Men en efterlysning innebär ofta att vi låter ta in boken på lager och vi är därför naturligtvis tacksamma om du är seriöst intresserad och återkommer när vi kontaktar dig via epost.
Vänligen gör en efterlysning per bok! Varje bok behöver ett eget referensnummer för att vi ska kunna hantera efterlysningen.
Vi behandlar inte efterlysningar av ordinarie kurslitteratur.

Vego Paradiso : en smak av det veganska köket
Av Pia Hall

Bok- presentation: |
Vego Paradiso : en smak av det veganska köket |
Författar- presentation: |
Pia Hall |
![]() |
Formgivare: | Mårten Lundstedt |
Vad har t ex kryddig cashewnötscurry, lena scones, pikant linssallad och mustig minestronesoppa gemensamt? Jo, alla kan tillagas utan animaliska produkter. Intresset för vegetarisk mat och veganmat ökar och man kan säga att en matrevolution är på gång i västvärlden. Allt fler blir veganer, vegetarianer eller helt enkelt blandkostare, som ofta väljer bort kött och fisk till förmån för vegorätter.
Här finns ett 80-tal läckra recept från det veganska köket. Många har hämtat inspiration från Asien, bland annat från det indiska och thailändska köket, men det finns också rätter för den hängivna husmanskostälskaren, till exempel pyttipanna, biff med potatis och spaghetti bolognese. Här kan man också läsa om vilka som egentligen var de första veganerna i världen, hur man gör för att vara säker på att få i sig alla näringsämnen och vad man säger till vänner och bekanta som ifrågasätter ens val av mat.
För den intresserade finns förslag på sajter, tidningar och litteratur inom området, listor över olika livsmedelstillsatser och en mindre ordlista.
Pia Hall är journalist och har bland annat varit verksam på tidningen Gourmet. Hon är född 1967, bosatt i Stockholm och är sedan flera år tillbaka själv vegan.
Utgåvor
Vad har kryddig cashewnötscurry, lena scones, mustig minestronesoppa gemensamt? Jo, här tillagas de alla utan animaliska ingredienser. Tillsammans med ytterligare ett 60-tal läckra recept är det här en guldgruva inte bara för veganer utan för alla som vill äta grönt, hälsoriktigt och gott. Författarens egen favoriträtt är den kladdiga lasagnen, gärna med ett glas gott vitt vin till
Smått, Supersnabbt, Sydländskt, Smakrikt, Snällt, Svenskt, Snyggt, Såsigt, Smuligt och Smaskigt. Under dessa rubriker hittar man rätter för såväl vardagsmiddagen som bjudningen. Det är recept lika mycket för den övertygade veganen som för den som bara sporadiskt äter vegetariskt eller vill kunna bjuda veganer på middag ibland.
Recepten, lite näringslära och lite veganhistorik om da Vinci och andra gröna gubbar kombinerat med tips på bra webbsidor och litteratur gör det här till veganernas favoritbok. Den är faktagranskad av Åke Bruce, Livsmedelsverket, och dietisten Anna-Lena Andersson.
Vego Paradiso är en favorit i repris. På mångas begäran kommer den nu i färgpocket.
Bok: 97072
Anmäl textfel