
Våra experter hjälper dig eftersöka "Kastrullresorna" - utan extra kostnad
Glansholms Antikvariat har många tusentals böcker på lager - och över 10 miljoner böcker hos våra underleverantörer. Vi har en unik service till dig - efterlys boken och våra experter eftersöker den åt dig och återkommer inom några dagar.
Vad kommer boken att kosta? Normalpriserna för efterlysta böcker ligger mellan 120 kr och 380 kr beroende på utgåva, skick, tillgång, etc. Vi kan inte lämna ett pris förrän vi bedömt det enskilda exet. Har vi boken inne kan det ibland bli billigare och rariteter har ofta ett högre värde, att en bok är kostsam hindrar oss inte från att eftersöka och reservera den för våra kunder.
Är en efterlysning bindande? Nej, naturligtvis får du se bild, pris och skickbedömning innan du bestämmer dig. Men en efterlysning innebär ofta att vi låter ta in boken på lager och vi är därför naturligtvis tacksamma om du är seriöst intresserad och återkommer när vi kontaktar dig via epost.
Vänligen gör en efterlysning per bok! Varje bok behöver ett eget referensnummer för att vi ska kunna hantera efterlysningen.
Vi behandlar inte efterlysningar av ordinarie kurslitteratur.

Kastrullresorna
Av Rikard Nilsson, Staffan Heimerson

Bok- presentation: |
Kastrullresorna |
Författar- presentation: |
Rikard Nilsson |
![]() |
En resebok om mat! Här beskriver utrikeskorrespondenten Staffan Heimerson ett otal dråpliga, smakliga eller minnesvärda upplevelser av mat på sina resor jorden runt. ("Fnissa gärna. Men det är sant när jag säger att jag gav mig ut på livets ocean med utslagna gomsegel...") Och Rikard Nilsson förklarar, svarar på Staffans frågor om märkliga rätter, reder ut och ger tips och recept.
Ur det digra innehållet:
Smörrebröd räddar livet på Mount Everest, grillning i Australien, restaurangkultur i ett krigsdrabbat Sarajevo, boxern Chico i Torremolinos som var en riktig gourmet, vitlöksfest i Gascogne, festmåltid à la Frithiof Andersson vid Rio de la Plata, vad som betraktas som en katastrof i njutningslandet Danmark, vad det traditionella Amish-folket bjuder på, Transsibiriska järnvägens digra matsedlar, och framförallt - fler fingrar i såsen! Samt hur Staffan Heimerson lyckades förstöra Roms bästa krog.
Staffan Heimerson är journalist, författare och utrikeskorrespondent och välkänd för det läsande och radiolyssnande svenska folket. Rikard Nilsson driver den premierade restaurangen Kattegatt gastronomi och logi i Torekov, han har mottagit Gastronomiska akademiens guldmedalj 1999 och är hela Sveriges TV-kock i programmet Aspegren mitt i maten.
Utgåvor
Bok: 110
Anmäl textfel