Söker du efter "Ingredienslexikon : för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk- och sojaprotein" av Svenska Celiakiförbundet? Du kan sluta leta. Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan.
Ingredienslexikon : för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk- och sojaprotein
Av Svenska Celiakiförbundet

Bok- presentation: |
Ingredienslexikon : för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk- och sojaprotein |
Författar- presentation: |
Svenska Celiakiförbundet |
![]() |
institution: | Svenska Celiakiförbundet |
Finns det sojaprotein i E 426? Innehåller glutamat gluten? I Ingredienslexikon kan man snabbt och enkelt slå upp ingredienser, tillsatser och beteckningar relaterade till mat och livsmedel. Till varje uppslagsord ges en förklaring och eventuell funktion. Man får också reda på om ingrediensen innehåller gluten, laktos, mjölk- eller sojaprotein. Boken redogör även för producent- och konsumentansvar, märkningsregler och allergenmärkning.
Ingredienslexikon är användbar både i mataffären, på restaurangen och i köket. Den riktar sig främst till den som måste undvika gluten, laktos, mjölkprotein eller sojaprotein för egen eller annan persons hälsa och välbefinnande, men boken passar även den medvetne och intresserade konsumenten. För storköksanvariga och kökspersonal är boken ett självklart verktyg.
Denna upplaga är en uppdaterad och omarbetad version av tidigare utgåva. Ingredienslexikon är utgiven i samarbete med Svenska Celiakiförbundet.
Utgåvor
I Ingredienslexikon kan man snabbt och enkelt slå upp ingredienser, tillsatser och beteckningar relaterade till mat och livsmedel. Till varje uppslagsord ges en förklaring och eventuell funktion. Dessutom anges om ingrediensen innehåller gluten, laktos, mjölk- eller sojaprotein. Boken är utgiven i samarbete med Svenska Celiakiförbundet.
Finns det sojaprotein i E 426? Innehåller glutamat gluten? I Ingredienslexikon kan man snabbt och enkelt slå upp ingredienser, tillsatser och beteckningar relaterade till mat och livsmedel. Till varje uppslagsord ges en förklaring och eventuell funktion. Man får också reda på om ingrediensen innehåller gluten, laktos, mjölk- eller sojaprotein. Boken redogör även för producent- och konsumentansvar, märkningsregler och allergenmärkning.
Ingredienslexikon är användbar både i mataffären, på restaurangen och i köket. Den riktar sig främst till den som måste undvika gluten, laktos, mjölkprotein eller sojaprotein för egen eller annan persons hälsa och välbefinnande, men boken passar även den medvetne och intresserade konsumenten. För storköksanvariga och kökspersonal är boken ett självklart verktyg.
Ingredienslexikon är utgiven i samarbete med Svenska Celiakiförbundet.
Bok: 195246
Anmäl textfel